Actueel
Lettertypes/grootte

De nationale betoging tegen de pensioenhervormingen van de regering kende vandaag een massale opkomst. 

Duizenden vakbondsmilitanten gingen de voorbije weken de discussie aan op hun werkvloer met de pensioenkrant in de hand. De regering krijgt haar pensioenplannen niet verkocht. Mensen hebben door dat die alleen maar uitdraaien op langer werken voor minder pensioen. Vrouwen gaan er nog verder op achteruit. Als je de 60 voorbij bent, heb je blijkbaar anno 2018 in Belgiƫ geen recht om als vrouw op eigen benen te staan. En het pensioen met punten betekent totale onzekerheid in de toekomst.

Vandaag hoorde je in Brussel een andere stem: "er is geld genoeg", "eerlijke fiscaliteit", "stop met de sociale zekerheid te ondermijnen en dan te beweren dat er geen geld is". "Iedereen heeft recht op een waardige oude dag met een pensioen van minimum 1.500 euro." "Dat is niet onbetaalbaar, maar een kwestie van de juiste politieke keuze."

De boodschap van de vakbonden heeft zijn weg gevonden doorheen werkplaatsen, fabrieken, openbare diensten, kinderkribbes, scholen,... In de haven van Antwerpen moest VOKA onstelt toegeven dat de impact vandaag veel groter was dan verwacht. Er kwam te weinig personeel opdagen voor een strikte minimumdienst. 

Bedankt, leden en militanten, voor jullie inzet en aanwezigheid!