Actueel
Typography

ACOD-LRB richt gendercommissie op

Op het vlak van gendergelijkheid werd reeds een lange weg afgelegd. Terwijl onze grootmoeders hoofdzakelijk huisvrouwen waren, hebben de meeste vrouwen vandaag een druk professioneel leven. Tot vijftig jaar geleden kregen vrouwen amper de kans om verder te studeren, vandaag zijn er meer hoogopgeleide vrouwen dan mannen Ook de verdeling van de huishoudelijke taken en de zorg voor kinderen veranderen in positieve zin.

De strijd op het vlak van de gendergelijkheid is echter nog niet gewonnen...

ACOD-LRB wil in navolging van andere sectoren een gendercommissie op te richten.
Deze commissie is geen doel op zich maar een middel om mannen en vrouwen ertoe aan te zetten om zich genderneutraal te engageren binnen het syndicale gebeuren .De gendercommissie stelt zich tot doel om mee te waken over de genderneutraliteit binnen alle geledingen van ACOD-LRB. Het doel van deze commissie bestaat er verder uit om alle leden van ACOD-LRB te sensibiliseren voor de genderproblematiek De gendercommissie kan advies verstrekken rond gendergelateerde onderwerpen en kan haar inbreng hebben in de voorbereiding van de sectorale eisenbundels en onderhandelingen.

Alle acties van de Gendercommissie van ACOD-LRB zijn onderworpen aan de goedkeuring van het Regionaal Uitvoerend Bureau.

We zijn op zoek naar enthousiaste militanten - zowel vrouwen als mannen die lid willen worden van deze commissie.

We plannen een viertal vergaderingen en 1 evenement per jaar.

Ge├»nteresseerd? Contacteer Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor 15 september 2018 per mail.