Politie
Typography

Op 15 juni 2018 heeft Marc De Mesmaeker de eed afgelegd als Commissaris-Generaal van de federale politie. Hij volgt Katrien De Bolle op en begint daarmee aan een ambstermijn van 5 jaar. Wij kennen hem als voormalig voorzitter van het onderhandelingscomité van de geïntegreerde politie waar hij reeds uitvoerig contact had met de syndicaten.

Marc De Mesmaeker is niet alleen eerste hoofdcommissaris maar ook criminoloog en master in de rechten. Hij is zeker en vast één van de belangrijkste auteurs geweest bij de politiehervorming. Naast zijn operationele ervaring heeft hij dus ook een gigantische kennis van het statuut en het ontstaan er van. We zouden hem dus niet snel iets kunnen wijsmaken.

Maar dat hoeft gelukkig ook niet. Onze ervaring is immers dat hij steeds luistert naar een goed opgebouwde argumentatie en oog heeft voor het belang van het welzijn van de medewerkers om tot een goed draaiende organisatie te komen. Hopelijk slaagt hij er ook in om de nodige budgetten los te krijgen om dit te realiseren.

De ACOD wenst hem in ieder geval veel succes.

 

eedaflegging_marc_de_mesmaeker