Politie
Typography

Agenten en beveiligingsagenten kunnen binnenkort ook brevet 'specialist geweldsbeheersing' halen.

Ook agenten en beveiligingsagenten mogen na wijziging van de GPI 48  het brevet 'specialist geweldsbeheersing' halen. De voorwaarde dat men minstens de rang van inspecteur moet dragen zal geschrapt worden. Het is nu nog wachten op de aanpassing van de teksten. 

 

Een groot deel van de agenten heeft ondertussen met succes de opleiding gevolgd en draagt nu een vuurwapen.  De beveiligingsagenten van DAB (Directie Algemene Beveiliging) die nu opgeleid worden, zullen eveneens  een vuurwapen dragen.

Het is daarom ook niet meer dan logisch dat ook de collega's uit deze kaders de opleiding 'specialist geweldbeheersing' zullen mogen volgen. De minister heeft opdracht gegeven om de GPI 48 aan te passen en ook het erkenningsdossier van deze opleiding te wijzigen.

Collega's van de verkeersinterventie en van de directie algemene beveiliging kunnen dus binnen hun eigen kader over de nodige specialisten beschikken om hen niet alleen tijdens de specifieke trainingen maar ook tijdens het dagelijks werk bij te staan.