Politie
Typography

Persbericht 06 september 2018

Over de afschaffing van het ziektekrediet bij politie en brandweer

De voltallige regering is akkoord om tegen 1 januari 2019 het huidige systeem van ziektekredietdagen af te schaffen voor verschillende overheidsdiensten, ook voor politie en brandweer. 

ACOD LRB zal daarom actie voeren!

De Federale Regering zal nu met een voorstel naar de onderhandelingstafel komen maar Jambon liet al verstaan dat hij geen initiatief zal nemen om voor politie of brandweer een uitzondering te vragen, dit tegen zijn eigen eerdere beloftes in. 

Nadat we slechts na aandringen te horen kregen dat ook politie en brandweer onder de maatregel vallen, moeten we nu vaststellen dat deze minister van Binnenlandse zaken en veiligheid ons niet zal helpen. Dat voelt als een mes in de rug.

Vooral omdat deze zogezegde voordelen er kwamen na talloze gederfde opslagen, het nooit toekennen van een 13de maand en talloze andere afwijzingen van onze eisencahiers.

We hoeven van Jambon dan ook niet meer te horen hoe goed we het doen, want zijn zogezegde steun lijkt op dit moment een bittere schijnvertoning.

Want na alles wat ons al afgenomen en nog afgenomen zal worden, krijgen we nu de boodschap dat er voor ons geen uitzondering gemaakt kan worden.

Dat onze mensen dagelijks naar gevaarlijke situaties gaan waar anderen zo snel mogelijk weg willen, dat velen van ons na jaren blootstelling aan geweld, onregelmatige prestaties, overuren, personeelstekort en talloze hervormingen ziek worden, dat wordt allemaal van tafel geveegd alsof we plantrekkers zijn die het systeem misbruiken. Wij zijn KWAAD meneer de minister, ZEER KWAAD en wij niet alleen. 

Wij zullen met de andere vakbonden die bereid zijn om actie te voeren samenzitten om te kijken hoe we druk kunnen uitoefenen op deze regering zodat ze hun akkoord intrekken.  En geloof me, we zullen ervoor gaan.