Politie
Typography

Met zo'n 10.000 waren we vrijdag 28 september om te protesteren tegen de plannen van de regering om het ziektekrediet af te schaffen bij de federale ambtenaren en de bijzondere korpsen.

En de politie was goed vertegenwoordigd vanuit alle gewesten! Bedankt voor jullie aanwezigheid! Samen met de brandweer, civiele bescherming, de federale ambtenaren en defensie hebben we onze stem laten horen. Want we zijn nog altijd verontwaardigd. Hoewel de beslissing genomen is voor de zomer en de regering deze wijziging vanaf 1 januari 2019 wil doorvoeren moeten we nog steeds wachten op de teksten. 

Vandeput blijft volhouden dat ambtenaren ziektedagen opsparen om vroeger op pensioen te kunnen gaan. We zijn die leugens beu. Geen enkele ambtenaar kan zomaar beslissen dat hij thuisblijft. Ziekteverlof wordt voorgeschreven door een arts. Cijfers van medex bewijzen ook dat deze bewering niet klopt. Beweren dat ambtenaren hun ziekteverlof gebruik om vroeger op pensioen te gaan is eigenlijk zeggen dat artsen corrupt zijn. Wel dat is niet zo. Het wordt hoog tijd dat ook zij de regering terecht wijzen. 

Vandeput blijft volhouden dat je dit systeem van ziektekrediet niet kan verdedigen. Wel minister, dit syteem is eigenlijk nog veel te asociaal. Hoe kan je uitleggen dat wie ziek wordt naar de dokter moet gaan om daar te horen, ik schrijf u deze medicatie of deze therapie voor... en ook nog 40% loonverlies, zo word je snel weer beter. Dat krijg je niet uitgelegd, meneer de minister, aan geen enkele zieke. Niemand moet gestraft worden omdat hij langdurig ziek is. En zeker niet als je ernstig ziek wordt, want het zijn vooral deze mensen die geviseerd worden.

Of je nu statutair bent of contractueel, niemand zou loonverlies moeten lijden als je ernstig ziek wordt. Dus in plaats van het systeem af te schaffen voor statutairen wordt het hoog tijd dat er een goed systeem komt voor iedereen, statutair en contractueel, zodat geen enkele zieke nog dieper in de miserie moet geraken door deze asociale regering. Want dat is perfect mogelijk, het is een kwestie van keuzes maken. 

Keer op keer vragen wij minister Jambon om de cel financiĆ«le fraude van de federale politie te versterken. Want daar gaan binnenkort heel wat mensen met pensioen. Dan zijn ze niet alleen met te weing, dan gaat er ook nog heel wat kennis verloren. Dus als je geld nodig hebt heren ministers,  breidt deze cel uit en ga het geld halen waar gefraudeerd wordt. Dan hoeft geen enkele ziek loonverlies te lijden.