Brandweer
Lettertypes/grootte

U beschikt over een rijgeschiktheidsattest en dit vervalt binnenkort. Wat nu gedaan?

Het Ministrieel Besluit van 24 maart 2020 houdende noodmaatregelen inzake mobiliteit en openbare werken (B.S. 30.03.2020), meer bepaald het art. 8 zegt:

"voor de bestuurder wiens rijgeschiktheidsattest, vermeld in bijlage 6, punt XII van het besluit van 23 maart 1998 betreffende het rijbewijs, verstrijkt in de periode van noodmaatregelen, blijft de toelating die werd verleend door de geneesheer van het centrum, bedoeld in artikel 45 van hetzelfde besluit, tijdelijk gelden op voorwaarde dat de bestuurder binnen een periode van vijftien dagen na de einddatum van de noodmaatregelen contact opneemt met het voormelde centrum om een afspraak te maken."

Dit betekent dat, indien uw attest verloopt tijdens de periode van noodmaatregelen uw CARA attest dus tijdelijk geldig blijft. U hoeft daar op dit moment niets voor te doen, behalve uw situatie te melden binnen een periode van 15 dagen na het beëindigen van de noodmaatregelen.

U verwittigt het CARA dan per mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Meer info op www.vias.be