Actueel
Lettertypes/grootte

Wat eerst werd omgeschreven als een banale griep bleek later een nietsontziend virus. Onwetendheid, schrik, paniek ... iedereen zijn persoonlijke reactie. Veel vragen: wat nu, wat betekent technische werkloosheid voor mij en kan dat wel, wat met mijn situatie op de werkvloer, mijn inkomen, mijn veiligheid bij het uitvoeren van het werk, de plotse wijziging van mijn functie-inhoud, aanpassing van de werkwijze, mijn verlof, bij wie kan ik terecht met vragen, welke Persoonlijke BeschermingsMiddelen (PBM) heb ik, ....

Achter de schermen is ACOD LRB voortdurend bezig met antwoorden te zoeken. Antwoorden op gestelde vragen en vragen die nog zullen komen. Zoeken achter nuttige, belangrijke informatie om te gebruiken op de werkvloer. Omdat dit onze taak is, ons engagement, in goede en slechte tijden.

Tussen alle vragen en opzoekingen door gaan onze gedachten iedere dag opnieuw uit naar jullie, onze kameraden in de frontlinie, die zich iedere dag opnieuw, meer dan ooit, belangeloos inzetten om de continuïtiet in de openbare diensten te bewaren. En dit ondanks alle gevaren.

Weet dat we er zijn voor jullie met raad en daad. Ook als jullie even willen ventileren. Niemand heeft besef van de soms hectische toestand waarin jullie momenteel tewerkgesteld zijn en toch de taak tot een goed einde brengen. Iedere dag opnieuw. Hoedje af!

Hopelijk beseft men, wanneer de rook om ons hoofd is verdwenen, het nut en de onmisbaarheid van de openbare diensten. Of zou dit een utopie zijn? Laat ons hopen van niet.

Vanuit ACOD LRB een welgemeende dank u wel aan iedereen die momenteel aan het werk is!

Voor jullie wilskracht, moed en inzet. Bedankt!!


Getuigenissen uit het dagelijks leven kunnen leden* nalezen via deze link

We hebben de meest relevante zaken rond het corona-virus verzamelt op een pagina. Leden* kunnen via deze link die pagina raadplegen.

*Log in via de knop links boven. Nog niet geregistreerd? Doe het hier.