Zorg
Lettertypes/grootte

ACOD LRB West-Vlaanderen staat in de frontlinie tegen de privatisering van het AZ Sint-Jan in Brugge. De campagnewebsite Niet Winst Maar Wel-Zijn moet het personeel, de patiënten en beleidsmakers het gevaar van de privatiseringslogica onder ogen brengen. De wantoestanden in het reeds geprivatiseerde AZ Serruys zijn een niet na te volgen voorbeeld!

De neerwaardse spiraal begon bij de defusie van AZ Sint-Jan in Brugge en AZ Serruys in Oostende, beiden publieke ziekenhuizen. Na de defusie fusioneerde AZ Serruys met het private Damiaanziekenhuis van Oostende. Op 18 april 2024 bracht vrt.nws een hallucinant beeld van de gevolgen van deze privatisering. Meerdere personeelsleden getuigden van de toxische sfeer, het wantrouwen, de enorm gestegen werkdruk en de slechtere kwaliteit van de zorg.

Ook voor de toekomst van AZ Sint-Jan lonken bepaalde politici naar de privé. Nochtans is AZ Sint-Jan AV nog het enige openbare ziekenhuis van West-Vlaanderen. Het “ziekenhuis van het jaar 2022” is een referentie in de hele regio en ver daarbuiten. De sterkte van dit openbare ziekenhuis is net de kwaliteit van de zorg, de toegankelijkheid en betaalbaarheid voor elke patiënt. 

Zorg hoort thuis in publieke handen! 

Volg en steun onze strijd tegen de privatisering van AZ Sint-Jan Brugge via www.nietwinstmaarwelzijn.be

Lees ook AZ Sint Jan: Fusie JA, privatisering NEEN!