Foto: Pixabay

Gemeente
Lettertypes/grootte

ACOD LRB ijvert al jarenlang voor de opwaardering van de lonen in onze sector. Samen met het ABVV willen we een minimumloon van 14 euro per uur. Werkgevers bestempelen onze looneisen steeds als onrealistisch en onhaalbaar. Maar hoe realistisch of haalbaar is het om met een karig loon te leven? In de administratie doen D- en C-niveau vaak dezelfde taken. Het verschil merk je op het einde van de maand...

Kathy. Ik werk nu 10 jaar als administratief bediende aan het loket. In onze job moet je goed overweg kunnen met verschillende computertoepassingen én met mensen. Meer eenvoudige taken worden stilaan gedigitaliseerd. Wat overblijft voor ons zijn de uitzonderingen en afwijkingen.

In de praktijk is het verschil tussen administratief bediende en assistent vervaagt. Ik weet niet of ik ooit in mijn loopbaan aan 14 euro per uur ga geraken. Maar ook collega’s die starten als C-niveau zitten er onder. Als we avonddienst hebben, is er geen financiële compensatie. Dat hoort er gewoon bij voor hetzelfde loon.

ACOD LRB eist boter bij de vis voor essentiële beroepen!