Actueel
Lettertypes/grootte

Het ABVV roept - samen met het ACV- op om op maandag 29 maart in gans het land het werk neer te leggen voor hogere lonen en betere arbeidsvoorwaarden en een rechtvaardige eindeloopbaan. Daarmee geven we een sterk signaal aan de werkgevers om opnieuw te onderhandelen voor een IPA met inhoud.

Als ABVV nemen we onze verantwoordelijkheid op. Staken en thuis blijven is de beste manier om coronaproof actie te voeren.

In lijn met de afspraken van het Overlegcomité van vandaag 24 maart, geven we onze militanten volgende richtlijnen mee:

- Blijf vooral thuis

- Beperk de piketten tot (groepjes van) 4 personen. Meer kan indien op voorhand de toelating aan de gemeentelijke overheid werd gevraagd. Voor ‘statische manifestaties op de openbare weg’ is het aantal deelnemers beperkt tot 50. Respecteer steeds de sanitaire regels (afstand, mondmasker, gel).

- Respecteer de sanitaire regels ook tijdens verplaatsingen, bijvoorbeeld dragen van mondmaskers bij verplaatsingen met de wagen.

- Houd rekening met de avondklok tussen 24 uur (22 uur in Brussel) en 5 uur (6 uur in Brussel) - Luister in Vlaanderen naar www.radiosyndical.be en versterk op die manier onze actie.

- En volg onze acties via sociale media. De Loonkrant kan je trouwens ook hier terugvinden. (Opgelet: de juridische informatie over lonen in de loonkrant geldt voor de privésector. De regelgeving in de publieke sector kan afwijken).

Lees ook  ACOD LRB solidair voor eerlijke verloning (IPA)